همه چیز را درباره خواص پرتقال بدانید
خواص پرتقال : پرتقال سرشار از ویتامین ” ب ” و ” ث ” و دارای آهن ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم و مس است.
ویتامین ” آ ” در پرتقال یافت نمی شود ، ولی در این مورد کاروتن وجود دارد و چنان چه می دانید ، کاروتن ماده ای زرد رنگ است که البته آن را در هویچ کشف کرده اند و بعضی از میوه های دیگر هم این ماده را دارند.
این ماده پرو ویتامینی ، با اسید کبد مخلوط می شود و در کبد ویتامین ” آ ” می سازد و به خون می فرستد.
پرتقال اسید های گوناگونی دارد که مهم ترین آنها ، اسید مالیک است.
بیشتر مرکبات حاوی اسید تار تاریک و به ویژه اسید سیتریک هستند ، ولی اسید سیتریک در پرتقال خیلی کم و به مقدار 2% است.
امروزه ثابت شده است که اسید های میوه حتی اگر به مقدار زیاد مصرف شوند ، بر عکس اسید های شیمیایی ، اکسیده می گردند و در سلول می سوزند ، سموم بدن را دفع و خون را قلیایی می کنند.
نه تنها کلسیم را کاهش نمی دهند ، موجب می شوند که کلسیم بیشتر روی استخوان جمع گردد و استخوان بدن ما را محکم کند.
اگر پرتقال را بعد از غذا به عنوان دسر بخورید ، دهان را پاک و ضد عفونی می کند ، ترشحات اسید معده را زیاد و عمل هضم را آسان تر می کند و موجب تشدید اشتها می شود.
به همین سبب ، مصرف پرتقال بعد از غذا را به همه افرادی که سوء هاضمه دارند توصیه می کنیم.
پرتقال خون را رقیق می کند.
از پرتقال برای معالجه چاقی و در برنامه های لاغری استفاده می شود.
آب پرتقال برای کسانی که مدت ها در سفرند و از غذای تازه محروم اند ( مانند دریا نوردان ) ، بسیار مفید است.
پرتقال برای لطافت و زیبایی پوست به کار می رود.
پوست پرتقال ، خاصیت ضد عفونی دارد.
وبسایت آموزش آسان را بخاطر بسپارید 🙂
منبع : تله تکست شبکه دو سیما