مواد لازم برای ترشی بندری
نام ترشی : ترشی بندری
تمبر هندی : یک بسته
موسیر : پنجاه گرم
هویج : سه عدد
خیار : سه عدد
رب انار ترش : یک لیوان
بادمجان متوسط : سه عدد
سیر : یک بوته
کرفس : 2-3 شاخه
گل کلم : یک کیلو
فلفل سبز ریز : پنجاه گرم
سیب زمینی ترشی : نیم کیلو
ادویه ترشی : یک تا دو قاشق سو پخوری
گوجه فرنگی کال : 5 عدد
آب گوجه فرنگی غلیظ : یک لیوان
سبزی معطر خرد شده ( نعنا ، گشنیز ، مرزه ، ترخون ) : یک لیوان
طرز تهیه
– فلفلهای سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شوند .
– درون ظرفی ، مقداری سرکه را روی تمبرهندی بریزید و خوب هم بزنید سپس آن را از صافی رد کنید و هسته های آن را جدا کنید .
– گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید .
– هویج ها و سیب زمینی ها و سیر ها را پوست بکنید و ریز خرد کنید .
– برگ های کرفس ها را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید .
– خیار ها را ( بدون پوست گرفتن ) خرد کنید و در صافی بریزید مقداری نمک روی آن ها بپاشید و 2-3 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن ها برود .
– موسیر های خشک را 5 تا 6 ساعت در آب خیس کنید 2-3 بار بشویید ، ریشه ها و قسمت های زائد آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید .
– بوته های گل کلرم را از هم جدا و به طور کامل ریز کنید .
– سبزی های معطر خرد شده ترشی را با تمامی مواد مخلوط کنید .
– بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست ، به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شوند ، سپس به همان صورت که داغند به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید .
– ادویه ترشی ، رب انار ، آب گوجه فرنگی غلیظ شده ، تمبرهندی رقیق شده و سرکه را به مخلوط اضافه کنید .
– مخلوط آماده شده را درون ظرفی مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند .
– نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید استفاده از نمک بیشتر ، در صورتی که شور نشود ، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد .
وبسایت آموزش آسان را بخاطر بسپارید 🙂
منبع : تله تکست شبکه سه سیما