کرفس
کرفس منبعی غنی از ویتامین c است .
کرفس مانند هویج و پیاز و گوجه فرنگی ، یکی از مواد همیشگی در خانه به شمار می رود و بافت سفت
و طعم مشخص آن در سالاد و بسیاری از غذا ها ، آن را یکی از غذا های مطبوع کرده است .
کرفس را می توان در هر فصلی تهیه کرد ، اما بهترین طعم را در فصل تابستان دارد .
اگر چه همه از ساقه کرفس استفاده می کنند ، اما برگ و ریشه و دانه های آن را نیز می توان به عنوان
غذا و هم چنین برای درمان های طبیعی استفاده کرد .
خواص کرفس :
کرفس حاوی ویتامین c و مواد دیگری است که در حفظ سلامت موثر است و باعث کاهش کلسترول
می شود و از ایتلا به سرطان جلوگیری می کند .
منبعی از ویتامین c :
کرفس منبعی غنی از ویتامین c است که از سیستم ایمنی حمایت می کند .
مواد غنی از ویتامین c مانند کرفس ، به کاهش علائم سرما خوردگی و رفع سرما خوردگی های
سخت کمک می کند .
بیشتر از 20 مطالعه تحقیقاتی نشان داده است که ویتامین c با سرما خوردگی مبارزه می کند .
علاوه بر این ویتامین c از تخریب رادیکال های آزاد ( که باعث التهاب می شوند ) جلوگیری می کنند
و هم چنین سختی التهابات را در بیماری هایی نظیر آسم و آر تروز کاهش می دهد .
ویتامین c از ایجاد رادیکال های آزاد ( که با اکسید کربن کلسترول و هدایت آن به سمت پلاک های
خونی باعث حمله قلبی و سکته می شوند ) جلوگیری می کند .
ویتامین c برای تقویت و سلامت سیستم قلبی – عروقی مفید است .
با این خواصی که ویتامین c دارد ، هیچ جای تعجبی نیست که مصرف سبزیجات و میوه هایی
که غنی از این ویتامین هستند ، مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی ، سکته و سرطان را کاهش می دهد .
تاثیر در فشار خون :
کرفس حاوی موادی است که به آرام شدن ماهیچه های اطراف رگ ها کمک می کند و باعث گشاد
شدن رگ ها می گردد.
با فضاهایی که در رگ ها به وجود می آید ، خون می تواند با فشار کمتری حرکت کند و در نتیجه
فشار خون بالا کاهش می یابد و استرس را نیز کاهش می دهد .
کرفس هم چنین حاوی سدیم فراوان است .
کاهش دهنده کلسترول :
کرفس کلسترول خون را کاهش می دهد .
ادرار آور بودن :
از کرفس و خانواده آن به عنوان ماده ای ادرار آور استفاده می شود .
امروزه ما می دانیم که کرفس به دلیل وجود پتاسیم و سدیم – که مواد معدنی بسیار مهمی در
حفظ تعادل در ادرار و تحریک آن هستند – به عنوان گیاهی ادرار آور مصرف می شود .
بالا بردن سلامت :
کرفس حاوی ماده ای است که از تخریب سلول ها به وسیله رادیکال های آزاد جلوگیری می کند .
بنابراین از تغییراتی که موجب سرطانی شدن سلول ها می گردد جلوگیری می کند .
هم چنین فعالیت گلبول های سفید ( که مدافعان سیستم ایمنی هستند و سلول های غیر طبیعی
مانند سلول های سرطانی را مورد هدف قرار می دهد ) افزایش می دهد .
کرفس در متوقف کردن رشد سلول های سرطانی هم موثر است .
تهیه و نگهداری کرفس :
کرفس هایی را انتخاب کنید که ترد و خشک باشند و بتوان به راحتی آنها را از هم جدا کرد .
ساقه های کرفس باید در کنار هم و متصل باشند و جدا از هم نباشند .
برگ هایش باید سبز شاداب باشند و عاری از برگ های زرد و قهوه ای باشد .
بعضی مواقع در کرفس قسمت های سیاهی دیده می شود که به آن “قلب سیاه ” می گویند
و توسط حشرات در آن به وجود می آید .
برای مطمئن شدن از خراب نبودن کرفس ، بین ساقه های آن را نگاه کنید که نقطه های قهوه ای
و سیاه در آن دیده نشود .
برای نگهداری کرفس ، آن را در ظرف های در دار بگذارید یا به صورت خرد شده در کیسه بگذارید
و در فریزر نگهداری کنید .
برای نگهداری کرفس ، مطمئن باشید که کرفس خشک است ، زیرا حتی مقدار کم آب در کرفس
، مواد مغزی آن را ازبین می برد .
وبسایت آموزش آسان را به خاطر بسپارید 🙂
منبع تله تکست شبکه دو سیما
بازبینی عمومی
امتیاز دهید!
خلاصه لطفا امتیاز خودتون رو به این مطلب بدهید با تشکر