دمنوش های گیاهی
جوشانده ها و دمنوش های گیاهی میان برخی افراد طرفدارانی حتی بیش از چای سیاه و سبز دارد.
ما در این مطلب ، خواص و طرز تهیه چند دم کرده و جوشانده را برایتان درج کرده ایم ، اما یادتان باشد که اگر بیماری خاصی دارید ، قبل از مصرف این دمنوش ها ، با پزشک خود مشورت کنید ، و اگر هم بیمار نیستید ، از زیاده روی و مصرف پیاپی آنها حتما دوری جویید.
معرفی دمنوش های گیاهی + طرز تهیه
دم کرده گل گاو زبان و سنبل الطیب
خواص : آرام بخش ، خواب آور ، ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات ، از بین برنده سنگ کلیه ، افزاینده ادرار ، کاهنده فشار خون.
طرز تهیه
دو قاشق غذا خوری گل گاو زبان را با یک قاشق سنبل الطیب در قوری چینی بریزید ، دو لیوان آب جوش به آن بیفزایید ، کمی نبات خرد شده اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت دم بکشد تا رنگ آلبالویی بگیرد.
جوشانده به لیمو و زیرفون
خواص : تب بر ، ضد میگرن و سر درد ، ضد آسم و سرماخوردگی ، رفع اسهال و تشنج ، کاهنده فشار خون ، خواب آور.
طرز تهیه
یک قاشق چایخوری به لیمو را با یک قاشق غذا خوری زیرفون و اندکی نبات مخلوط کنید و با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید.
پس از یک ساعت جوشیدن آب ، قوری را روی بخار سماور بگذارید تا محتویات آن دم بکشد.
دم کرده زعفران
خواص : نشاط آور ، ادرار آور ، شادی بخش.
طرز تهیه
مقدار خیلی کم از زعفران را در چهار تا پنج لیوان آب جوش درون قوری چینی بریزید و تا زمانی که رنگش کاملا زرد شود و دم بکشد ، صبر کنید.
به یاد داشته باشید که مصرف زیاد زعفران خطرناک است.
جوشانده با درنج بویه
خواص : آرام بخش ، خواب آور ، ضد تشنج و اسپاسم ، رفع بوی بد دهان و خون ساز.
طرز تهیه
یک قاشق چایخوری بادرنج بویه را با دو لیوان آب سرد در قوری فلزی بریزید و هنگامی که آب جوش آمد ، آن را روی بخار سماور بگذارید و دقایقی صبر کنید تا دم بکشد.
دم کرده زنجبیل
خواص : خون ساز ، افزاینده فشار خون ، ضد ضعف عصبی ، مفید برای مفاصل ، ضد سرفه و تهوع.
طرز تهیه
دو لیوان آب جوش را روی یک قاشق چایخوری زنجبیل کوبیده شده بریزید و 10 تا 15 دقیقه آن را روی بخار سماور یا کتری بگذارید.
برای بهتر کردن طعم چای زنجبیل ، می توانید مقداری عسل به آن بیفزایید ، اما یادتان باشد مصرف زیاد این چای ضرر دارد.
جوشانده دارچین
خواص : تب بر سریع ، مقوی سینه و حنجره ، افزاینده فشار خون ، رفع دلهره ، ضد سرماخوردگی و رفع بوی دهان.
طرز تهیه
دو لیوان آب را روی چند تکه چوب آسیاب نشده دارچین درون قوری فلزی بریزید.
پس از جوشاندن محتویات ، آن را دو تا سه ساعت روی سماور بگذارید تا با بخار دم بکشد.
زنان باردار از خوردن دارچین و به خصوص جوشانده آن منع شده اند.
دم کرده نعناع
خواص : افزاینده هورمون های زنانه ، کاهنده هورمون های مردانه ، ضد پر مویی ، نشاط آور.
طرز تهیه
مقداری برگ نعناع تازه را در قوری چینی بریزید ، آب جوش را به آن بیفزایید و بگذارید روی بخار سماور دم بکشد.
می توان از مخلوط پنج گرم نعناع خشک و نیم لیتر آب نیز استفاده کرد.
زیاده روی و مصرف پشت سر هم آن مضر است.
وبسایت آموزش آسان را بخاطر بسپارید 🙂
منبع : تله تکست شبکه دو سیما